شواهد جدید نشان میدهد که گوشتهای فرآوریشده با چندین بیماری مهم مرتبط هستند. دادههای انجمن بهداشت عمومی آمریکا نشان میدهد که کاهش 30 درصدی مصرف گوشت فرآوریشده (حدود 61 گرم در هفته) میتواند از 352,900 مورد دیابت نوع 2، 92,500 مورد بیماری قلبی عروقی، 53,300 مورد سرطان کولورکتال و 16,700 مرگ به هر علتی در طول دهه آینده پیشگیری کند. حتی اگر مصرف گوشت فرآوریشده تنها 5 درصد کاهش یابد، هنوز مزایای سلامت عمومی وجود خواهد داشت اما به میزان کمتر.
استفاده از گوشت قرمز فرآورینشده
تحقیقات بیشتری برای اثبات نتایج مورد نیاز است. اما دانشمندان دانشگاه «ادینبورگ» و «کارولینای شمالی» استدلال میکنند که باتوجه به دوزهای بالای سدیم و چربی اشباعشده در گوشت فرآوریشده، بیشترین مصرف گوشت و طیور باید از فرمهای تازه، منجمد یا کنسرو در مقابل گوشتهای فرآوریشده باشد.
آخرین مطالب
- خرچنگها میتوانند درد را تجربه کنند
- شرایط فروش اقساطی ایران خودرو برای خودروهای برقی اعلام شد [آذر 1403]
- معرفی بهترین گیف های اینستاگرام + آموزش اضافه کردن گیف به استوری
- برندهای موبایل تعهد دادهاند 5G را تا اوایل سال ۲۰۲۵ روی گوشیهای ایرانی فعال کنند
- تصویر روز ناسا: پانورامای ۳۶۰ درجه از تقابل فصلها در کوههای آلپ
گوشت فرآوریشده در مقایسه با گوشت قرمز فرآورینشده، مانند گوشت چرخکرده یا فیله گاو، به وضوح با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت نوع 2 و برخی سرطانها مانند سرطان روده بزرگ مرتبط است.
مطالعات قطعی درمورد گوشت قرمز کمیاب است، اما نویسندگان مطالعه کنونی نشانههایی را پیدا کردند که نشان میدهد خوردن گوشت فرآوریشده یا گوشت قرمز فرآورینشده، میتواند در بلندمدت منجر به پیامدهای منفی برای سلامتی شود.
تحقیقات درباره گوشت فرآوریشده نشان از آسیبهای آن دارد
با استفاده از دادههای انجمن بهداشت عمومی آمریکا از 8665 نفر، تیم بینالمللی محققان یک «ریزشبهسازی» برای بیش از 242 میلیون بزرگسال در ایالات متحده ایجاد کردند.
در ابتدا، آنها دریافتند که مصرف گوشت فرآوریشده در ایالاتمتحده حدود 29 گرم در روز است. درحالیکه گوشت قرمز فرآورینشده حدود 46.7 گرم در روز مصرف میشود.
مدلها نشان میدهند که کاهش 30 درصدی هر دو نوع اندازهگیریشده (در مجموع 8.7 گرم گوشت فرآوریشده و 14 گرم گوشت قرمز فرآورینشده در روز) میتواند منجر به بروز بیش از یک میلیون مورد کمتر دیابت نوع 2، 382,400 مورد کمتر بیماری قلبی عروقی، 84,400 مورد کمتر سرطان کولورکتال و 62,200 مرگ کمتر به هر علتی در یک دوره 10 ساله شود.
نتایج برای گوشت فرآوریشده قانعکنندهتر است. در سال 2015، سازمان جهانی بهداشت (WHO) بهطور رسمی گوشت فرآوریشده را با عنوان «سرطانزا» طبقهبندی کرد. یک آنالیز در سال 2021 نشان داد که خوردن 50 گرم گوشت فرآوریشده در روز، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 18 درصد افزایش میدهد.
انجمن قلب آمریکا هم توصیه میکند گوشت فرآوریشده را به حدود 100 گرم در هفته یا تقریباً 14 گرم در روز محدود کنید.
طبق ریزشبیهسازی اخیر، این توصیهها میتوانند حتی سختگیرانهتر باشند.
سیاستهای آینده
علیرغم یافتههای بیشتری که مصرف گوشت فرآوریشده را به اثرات مزمن سلامتی مرتبط میکند، مصرف آن در ایالاتمتحده در دو دهه گذشته کاهش نیافته است.
باتوجه به اینکه امروزه دیابت تقریباً 12 درصد از جمعیت ایالاتمتحده و 30 درصد از افراد بالای 65 سال را تحت تأثیر قرار میدهد، این تغییر در رژیم غذایی میتواند به میلیونها نفر کمک کند تا زندگی سالمتری داشته باشند.
دستورالعملهای غذایی برای آمریکاییها، که قرار است در سال 2025 بهروزرسانی شوند، در جهت ایجاد برنامههای کمک غذایی، ناهار در مدرسه و تغذیه پایهای هستند.
نویسندگان این مطالعه نتیجه میگیرند که ارائه یک توصیه خاص برای کاهش مصرف گوشت فرآوریشده میتواند پیامدهای گستردهای بهویژه برای کودکان و جوانان داشته باشد.
این مطالعه در The Lancet Planetary Health منتشر شده است.