درمان زوال عقل با داروهای فعلی بسیار دشوار است اما میتوان با رژیمهای غذایی خاصی خطر ابتلا به آن را کاهش داد. طبق مطالعهای که روی بیش از 50 هزار شرکتکننده که عمدتاً در اواسط 50 سالگی بودند، انجام شد، افرادی که هر روز یک مشت آجیل میخورند، میتوانند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهند.
براساس گزارش ScienceAlert، محققان دانشگاه کاستیا لامانچا اسپانیا دریافتند افراد بالای 60 سالی که تا 30 گرم آجیل در روز مصرف میکنند، نسبت به افرادی که آجیل نمیخورند، 16 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند. البته اگر آجیلها بدون نمک مصرف شوند، این عدد به 17 درصد میرسد. همچنین فرقی نمیکرد آجیل خشک، برشته یا پوستکنده باشد.
آخرین مطالب
- خرچنگها میتوانند درد را تجربه کنند
- شرایط فروش اقساطی ایران خودرو برای خودروهای برقی اعلام شد [آذر 1403]
- معرفی بهترین گیف های اینستاگرام + آموزش اضافه کردن گیف به استوری
- برندهای موبایل تعهد دادهاند 5G را تا اوایل سال ۲۰۲۵ روی گوشیهای ایرانی فعال کنند
- تصویر روز ناسا: پانورامای ۳۶۰ درجه از تقابل فصلها در کوههای آلپ
ارتباط مصرف آجیل و کاهش خطر زوال عقل
محققان بین خوردن آجیل و کاهش خطر زوال عقل ارتباط پیدا کردهاند اما این نتایج فقط در افرادی یافت شد که چاق نبودند، خواب طبیعی داشتند، سیگار نمیکشیدند یا الکل مصرف نمیکردند. همچنین اگر شرکتکنندگان (در تمام گروههای سنی) عواملی مانند ضعف عضلانی یا احساس تنهایی داشتند، مصرف آجیل ارتباطی با کاهش خطر زوال عقل نداشت.
البته این اولین باری نیست که محققان درمییابند آجیل با سلامت مغز مرتبط است. درکل آجیلها غذاهای پرانرژی و سرشار از مواد مغذی و ترکیبات ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی هستند. در کارآزمایی تصادفی کنترلشده 12 هفتهای، محققان دریافتند خوردن تعداد کمی بادامزمینی در روز حافظه کوتاهمدت و تسلط کلامی را در بزرگسالان سالم و میانسال تقویت میکند.
برای سنجش دقیقتر، محققان دانشگاه کاستیا لامانچا اسپانیا بین سالهای 2007 تا 2012 حدود 50 هزار نفر را برای آزمایش ثبتنام کردند. وضعیت سلامت شرکتکنندگان حدود 7 سال پیگیری شد. حین مطالعه، میزان ایجاد زوال عقل 2.8 درصد بود اما کسانی که میگفتند 30 گرم آجیل در روز میخورند (معادل یک مشت) کمتر در این گروه خطر قرار گرفتند.
دلایل این ارتباط هنوز نامشخص است. درحالحاضر حتی مشخص نیست دقیقاً به چه علتی اشکال مختلف زوال عقل بروز میکند؛ پس طبیعتاً نیز نمیتوان با قطعیت گفت چرا برخی مواد مانند آجیلها از ابتلا به آن جلوگیری میکنند.