نیروی دریایی چین بهتازگی تست مجدد ناو هواپیمابر فوجیان را آغاز کرده است. فوجیان با وزن ۸۰ هزار تن پیشرفتهترین ناو هواپیمابر چین محسوب میشود.
ناو هواپیمابر فوجیان کارخانه کشتیسازی جیانگ نان در شانگهای را ترک کرده است. براساس گزارشهای منتشر شده، در این آزمایش ممکن است منجنیقهای الکترومغناطیسی پیشرفته و کابلهای مهارکننده این ناو هواپیمابر با استفاده از جنگندههای بال ثابت تحت بررسی قرار بگیرند. چنین آزمایشی تاکنون روی فوجیان انجام نشده است.
آخرین مطالب
- ChatGPT با کمک به کشف سرطان، جان یک زن آمریکایی را نجات داد
- معنی و تاریخچه سرود آلا مادرید باشگاه رئال مادرید
- قابلیت تولید تصویر ChatGPT به ابزارهای ادوبی و فیگما اضافه میشود
- معرفی پروژه «لاحق» عربستان؛ جزیرهای حلقهای در دریای سرخ + عکس
- اینتل ظاهراً بیش از 21 هزار نفر از نیروی انسانی خود را تعدیل میکند
این اولین تست عملیاتی جنگنده روی ناو هواپیمابر فوجیان است
مقامات چینی هنوز جزئیاتی از آزمایشهایی که قرار است روی این ناو انجام شود را منتشر نکردهاند، اما اگر گزارش خبرگزاریها صحت داشته باشد، این برای اولینبار است که تست عملیاتی جنگندههای J-15T یا J-35 روی این ناو انجام میگیرد.
کارشناسان نظامی تأیید کردهاند این ناو هواپیمابر میتواند در سال جاری میلادی و پس از انجام آزمایشها وارد خدمت نظامی فعال در ارتش چین شود. در آزمایشهای قبلی رد لاستیک روی عرشه این ناو دیده شده بود که احتمالاً حکایت از انجام عملیات touch and go روی عرشه دارد.
به گزارش نشریه SCMP، زمانی که فوجیان بهصورت رسمی در ارتش چین عملیاتی شود، نیروی دریایی این کشور حداقل ۳ ناو هواپیمابر فعال خواهد داشت. در همین حین نیروی دریایی آمریکا ۱۱ ناو هواپیمابر فعال در اختیار دارد.
فوجیان اولین ناو هواپیمابر چینی است که از سیستم منجنیق برای پرتاب جنگندههای حاضر روی عرشه استفاده میکند. در آزمایشهای قبلی پیشرانه، سیستمهای الکتریکی و سایر تجهیزات این ناو مورد آزمایش قرار گرفتهاند.
البته برنامه نیروی دریایی چین فقط به ساخت ناوهای هواپیمابر بزرگ ختم نمیشود. این نیرو در سال جاری میلادی از یک کشتی تهاجمی آبیخاکی جدیدی با نام Type 076 رونمایی کرد که امکان جابهجایی بیش از ۴۰,۰۰۰ تن محموله را دارد و به سیستم منجنیق الکترومغناطیسی برای به پرواز درآوردن جنگندهها نیز مجهز است.